Houtsystemen

Houten schuifsystemen zijn een uitstekende oplossing wanneer grote beglazing, klassiek design en het natuurlijke plezier van een ecologisch materiaal vereist zijn. Met houten kozijnen kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen en genieten van de beste prestaties. Houten schuifsystemen bieden architecten en ontwerpers vele mogelijkheden, zowel voor traditionele gebouwen als voor moderne flat- en kantoorgebouwen.
 

Naturo 68 HST

 1-2  Sporen

inbouwdiepte 164 mm

beglazingspakketten met een breedte van 24-32 mm


Zie Meer

Naturo 76 HST

 1-2  Sporen

inbouwdiepte 180 mm

beglazingsblokjes met een breedte van 36-40 mm


Zie Meer

Comfortabele houten schuifsystemen

De houten schuifsystemen van Skyline Kozijn zijn zeer handige oplossingen. Ze kunnen zo worden ontworpen dat de drempels tussen de kamers relatief laag of praktisch onzichtbaar zijn, waardoor in feite één gehele ruimte ontstaat. De verschillende mechanismen voor het combineren van de afzonderlijke elementen van dit type systeem bieden vele mogelijkheden om grote, samenhangende ruimten te creëren.

Ecologische houten schuiframen

Skyline Kozijn biedt houten schuifsystemen aan waarbij het ecologische aspect een van de prioriteiten is. Door voor dergelijke oplossingen te kiezen, kunt u er zeker van zijn dat u een minimale ecologische impact genereert en tegelijkertijd uw energierekening verlaagt dankzij een uitstekende energie-efficiëntie. Skyline Kozijn gebruikt alleen FSC-gecertificeerd hout en garandeert zo dat de herkomst ervan geen negatieve invloed heeft op menselijke gemeenschappen of op de flora en fauna.

Houten schuifsystemen afgewerkt met de beste laklagen

Om houten schuifsystemen hun gebruikers alle voordelen zouden bieden, moeten zij worden afgewerkt met de juiste vernissen. Skyline Kozijn werkt samen met de meest innovatieve ondernemingen die hun eigen vernis bereiden, zodat de 4-laagse vernislagen die in houten schuifsystemen worden gebruikt, het hout effectief beschermt tegen slijtage en beschadiging. Hun eventuele regeneratie en onderhoud is dus zeer eenvoudig.

Grote beglazingen in houten HS-raamsystemen

Hout is een zeer stijf materiaal, wat betekent dat HS-houten raamsystemen bovengemiddelde technische prestaties kunnen leveren om de verhouding tussen beglazing en profiel aanzienlijk te verbeteren. Door de juiste houtsoort te kiezen, zijn de profielen nauwelijks zichtbaar en kunnen we vooral genieten van wat zich achter het raam bevindt en niet van het raam zelf. Dit werkt goed overal waar we een ruim interieur willen creëren.

 

Houten schuifsystemen

Het gebruik van schuifsystemen is een zoektocht naar gemak en een goed ontwerp. Soms is een van deze aspecten belangrijker, soms het andere, en als het budget het toelaat, kunnen we proberen alle technische en esthetische voordelen van schuifsystemen te maximaliseren. Voor dergelijke doeleinden creëert Skyline Kozijn. zijn houten schuifsystemen, waarvan het eerste en meest opvallende kenmerk hun uitstekende ontwerp is. Een blik op de productspecificaties laat ook zien dat de HS houten schuifsystemen worden gekenmerkt door uitstekende thermische isolatie, geluidsreductie en veiligheidskenmerken.

Bij HS houten schuifsystemen willen we meestal zoveel mogelijk beglazing realiseren. Dit is een veel voorkomende trend in modern design, omdat we uitzicht willen bewonderen door ramen en glazen deuren in plaats van hun profielen.

De houten schuifsystemen die Skyline Kozjin aanbiedt, maken gebruik van een van de belangrijkste voordelen van hout, namelijk de sterkte van dit materiaal die zich vertaalt in de stevigheid van de hele raamconstructie. Dit betekent dat bij houten schuifsystemen de zichtbaarheid van de profielen effectief kan worden geminimaliseerd en de beglazing zozeer kan worden vergroot dat de scheiding tussen binnen en buiten vrijwel verdwijnt. Dit zorgt met deze oplossing voor veel natuurlijk licht en plezier in het interieur.

Er zij ook op gewezen dat de grootte van de beglazing sterk verband houdt met de thermische eigenschappen van het systeem. Beglazings pakketten bieden altijd een betere warmte-isolatie dan profielen, ongeacht welke profielen in de raamconstructie worden gebruikt. Door het oppervlak ervan te verkleinen kan dus de warmtedoorgangscoëfficiënt worden verbeterd en komt men dichter bij de momenteel belangrijkste milieudoelstelling om de passiefbouw norm te halen.

Ecologie met houten schuiframen

Bij de keuze van kozijnen is het de moeite waard rekening te houden met ecologische waarden. Het streven naar esthetisch verantwoorde houten schuifsystemen helpt daar enorm bij, aangezien het hout waarvan dergelijke systemen worden gemaakt een hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en milieu veilig materiaal is. Om te beginnen hebben houten schuifsystemen uitstekende energieprestaties, wat betekent dat we, als we voor deze oplossing kiezen, minder energie zullen gebruiken om ons huis of kantoor te verwarmen. Dit zal onze CO2-uitstoot verminderen en minder negatieve gevolgen hebben voor de planeet.

Even belangrijk is het feit dat de grondstof voor houten schuiframen volledig biologisch afbreekbaar is. Hoewel de levensduur van het systeem, dat wil zeggen de levensduur in onze huizen of kantoren, in tientallen jaren wordt berekend, zal het vroeg of laat moeten worden vervangen. Dit zal geen probleem zijn, want zelfs als een deel van het systeem niet kan worden gerecycleerd, zal het zeker zonder het minste probleem biologisch afbreekbaar zijn.

Daar komt nog bij dat het hout dat voor het timmerwerk wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De gekapte bomen worden onmiddellijk vervangen door nieuwe. De productie van hout schuifsystemen is dus geenszins schadelijk voor de bossen. Er zijn ook op gewezen dat de verwerking van hout aanzienlijk verschilt van die van bijvoorbeeld aluminium. Hier worden minder schadelijke chemicaliën gebruikt en ontstaat aanzienlijk minder vervuiling.

Grondstoffen voor HS houten schuiframen

De grondstof voor houten schuifsystemen is natuurlijk de hout, maar deze stelling is geenszins niet volledig. Skyline Kozijn heeft verschillende houtsoorten in haar assortiment die hiervoor gebruikt kunnen worden. Sommige daarvan worden permanent aangeboden, terwijl andere periodiek verschijnen of alleen in bepaalde oplossingen worden gebruikt.

Verreweg het meest gebruikt is grenen, een gemakkelijk te bewerken houtsoort, met behoorlijke technische parameters en een relatief lage prijs. Hoewel dit natuurlijk discutabel is, beschouwen veel klanten en deskundigen grenen als de houtsoort met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Vurenhout is veel moeilijker te bewerken. Het is ook geen hout met een zeer goede vochtbestendigheid, maar het maakt een betaalbaar systeem met goede thermische omstandigheden mogelijk. Vooral in combinatie met moderne vernissen uit de vernis winkel van Skyline Kozijn kunnen zowel visueel als technisch zeer goede resultaten worden bereikt.

Eikenhout wordt relatief minder vaak gebruikt in houten schuifsystemen. Dit komt vooral door de prijs, want eiken oplossingen zijn onverslaanbaar als het gaat om bruikbaarheid.

Het hout van deze boom is zeer sterk en resistent, met een hoge stijfheid en een lage waterabsorptie, hoewel het ook zeer zwaar is. Eikenhout wordt ook gewaardeerd om zijn uiterlijk.

HS houten schuifsystemen met meranti, een exotische houtsoort met bovengemiddelde prestaties, zijn ook zeer aantrekkelijk. Meranti, vooral de rode Meranti soort, wordt vaak vergeleken met mahonie, een houtsoort die als exclusief wordt beschouwd en niet vaak voor kozijnen wordt gebruikt. Onder Poolse investeerders is de witte soort bijzonder populair.

Om de eigenschappen van het voor de vervaardiging van dit soort systemen gebruikte hout te verbeteren, is het gebruikelijk het hout in zogenaamde latten te persen, waardoor een materiaal ontstaat dat uit 3-4 lagen bestaat. Een dergelijk materiaal heeft betere fysische eigenschappen en blijft relatief gemakkelijk te bewerken, en door het kleinere verlies aan grondstoffen kan de prijs van het eindproduct worden verlaagd.

Vernissen in houten schuifsystemen

Het gebruik van hout voor kozijnen beoogt betere eigenschappen op het gebied van bescherming, voornamelijk tegen warmteverlies, en hogere akoestische isolatie parameters. Even belangrijk voor de meeste beleggers is echter het bereiken van het juiste visuele effect. We kiezen meestal voor hout omdat we ons met hout willen omringen.

We kunnen echter geen volledig natuurlijk hout gebruiken. Het moet gelakt worden om het te beschermen tegen zowel biologische als mechanische invloeden. Lakken zijn zeker niet alleen een technische maatregel. Zij bepalen grotendeels hoe het systeem er uiteindelijk uit zal zien.

Bij Skyline Kozijn worden vernissen gebruikt van TEKNOS, een echte koploper en pionier op zijn gebied. Hun kleuren harmoniëren perfect met de natuurlijke esthetische eigenschappen van het hout, zodat we zeer uiteenlopende maar altijd indrukwekkende eindresultaten bereiken. Het is belangrijk om te onthouden dat elke transparante vernis, hout met specifieke eigenschappen zal bedekken, waardoor een soort composiet ontstaat, een combinatie van twee kleurnuances. De lakkleuren die in de productcatalogus worden gepresenteerd zien er niet hetzelfde uit als in de offerte, wanneer ze eenmaal op het hout zijn aangebracht, vooral als de grondstof donker is.

De bovenstaande opmerkingen over de esthetiek gelden uiteraard niet voor dekkende lakken die het hout volledig bedekken. Het bereikte effect is precies hetzelfde als de kleur van de lak zelf, die, wat belangrijk is, computergestuurd kan worden om aan uw eigen verwachtingen te voldoen.

Houten schuifsystemen die u moeiteloos bedient

Het maken van schuifsystemen vergt veel creativiteit, omdat er geen eenvoudige scharnieren zijn waarmee de ramen open kunnen. Er moeten complexe systemen van rails, geleiders of nog complexer gereedschap worden gemaakt, vooral omdat de afzonderlijke bewegende onderdelen in houten schuifsystemen tot enkele honderden kilo’s kunnen wegen. Als deze er niet waren, zou het nodig zijn een zeer grote fysieke kracht te gebruiken om de afzonderlijke onderdelen te bedienen.

Dankzij slimme kracht overbrengingssystemen volstaat een beetje druk of een draai aan de hendel om de vleugel zonder veel protest te doen buigen. Dit is niet alleen belangrijk voor het comfort van de gebruiker, maar ook voor de levensduur van het gehele systeem. Als er zware druk moet worden uitgeoefend, zou de slijtage van de onderdelen toenemen en de levensduur van het hele systeem drastisch afnemen.